Lasityypit - Porvoon Lasi

Porvoon Lasin historia ulottuu aina 1940-50-luvuille, jolloin kaksi veljestä perustivat Porvoon Lasihiomon.

Vuosiin on mahtunut paljon, myös nimen- ja omistajanvaihdoksia. Nykyisin Porvoon Lasin puikoissa istuvat Ulla ja Petteri. Heidän lisäkseen taloon kuuluu kuusi muutakin ihmistä, joiden panos Porvoon Lasin toimintaan on tärkeä.

Yritysfilosofiaamme kuuluu tekeminen sydämellä. Se näkyy siinä, että otamme asioista selvää ja annamme realistisen tarjouksen, jotta sekä asiakas että me, voimme nukkua rauhassa yön yli. Luotettava ja avoin kumppanuus on meille elinehto ja kantaa pitkälle. Innostumme helposti haasteista ja uusista asioista, joka taas kasvattaa ammattitaitoamme. Kaiken tämän takana on hyvä talon sisäinen henki ja mukavat asiakkaat.

 

MITÄ ME TEEMME

Nykyään painopisteemme on alumiinielementeissä, joihin kuuluvat ikkunat, ovet ja julkisivut kaikissa muodoissaan. Pitkällisen tutkinnan ja harkinnan jälkeen päädyimme mielestämme meille ja asiakkaillemme parhaaseen alumiinijärjestelmien toimittajaan, Schücoon. Teemme Schüco-järjestelmän ikkunoita ja ovia omassa tehtaassamme Porvoon Kevätkummussa. Käytämme työkaluina Schücon 3D suunnittelu- ja mallinnusohjelmaa ja siihen liittyviä työstökeskuksia. Olemme erikoistuneet taloyhtiöiden ja rakennusyhtiöiden tilaamiin elementteihin ja sen ohella vaativampiin pientalokohteisiin. Tarkka työnjälki ja omistautuminen asioille, on antanut monille asiakkaillemme varmuuden siitä, että teemme työmme mahdollisimman hyvin ja kuuntelemme, jotta lopputulos on haluttu.

Työn jälki on meille erityisen tärkeää. Se alkaa suunnittelusta ja vie läpi koko ketjun tuotannosta asennukseen. Onneksemme teemme töitä hyvällä ja ammattitaitoisella porukalla, joka tukee ja opastaa toinen toistaan.

Toinen painopisteemme on autolasipalvelussa. Sen takaa löytyvät kaksi asiakaspalvelijaa, jotka tekevät tarkkaa ja huolellista työtä. Meillä saa lasin korjattua tai vaihdettua kaikenlaisiin kulkuneuvoihin autoista, raskaaseen kalustoon, aina veneisiin ja laivoihin saakka.

 

KEITÄ ME OLEMME

Meitä on tällä hetkellä kahdeksan kivaa tyyppiä. Osa on ollut alalla jo vuosikymmeniä, osalla matkaa on takana vähän vähemmän.

Lasityypit Lasityypit

Petteri…

… on moneen juttuun täysillä mukaan menevä ja sydämellä tekevä. Petteri tietää paljon ja jos ei tiedä, ottaa selvää. Petteri pitää asiakastapaamisista ja on helposti lähestyttävä. Hän suunnittelee alumiinirakenteita ja on linkki asiakkaan, suunnittelun ja tuotannon välillä.

Petteri puuhastelee kotona ja mökillä aina kun aikaa liikenee.

Ulla…

.. on puhelias ja avulias kainuulainen, joka on tarkka siitä, että asiat tehdään oikein. Ullan ääni vastaa puhelimeemme aina yhtä iloisesti. Hän on se henkilö, joka ottaa kaikki asiakkaat vastaan ja johon otetaan yhteyttä autojen tuulilasiasioissa.

Vapaa-aikana Ulla tekee käsitöitä ja käy lenkillä Olli-koiran kanssa.

Lasityypit Lasityypit

Kari…

… jolla on vuosikymmenten kokemus lasialalta, on saanut valtuudet olla työpaikkamme tietokirja. Hän valvoo asennuksiamme, hoitaa mittaukset Petterin kanssa ja tekee monipuolisesti kaikenlaista tarvittavaa. Kari on mukava, puhelias ja joskus äänekäskin mies, joka pitää haasteista.

Kari jos kuka on jääkiekkomies ja vapaa-aika meneekin usein niissä kuvioissa.

Jari…

… on ollut talossa jo noin 20 vuotta ja omaa vuosien työkokemuksen asennuksista. Hän on se, jonka useimmat ovat tavanneet parveke- tai terassilasitusten asennuksen yhteydessä tai korjauskäynnillä ikkuna- tai ovipulmien yllättäessä. Aina yhtä sydämellinen ja puhelias pitkätukka, joka tekee työnsä huolella.

Jarin voi nähdä vilaukselta, kun hän ajaa kelin salliessa ohi moottoripyörällään.

Lasityypit  Lasityypit

Nico…

… on monen vuoden kokemuksen omaava, huolellinen ja tarkka ammattilainen. Nicon hoteisiin on hyvä jättää auto lasinvaihtoon, koska tiedämme kaikki, että työ tehdään joka kerta yhtä huolella. Nico on aina ystävällinen ja puhelias.

Aina kun aikaa riittää, eikä vesissä ole jäitä, Nicon voi nähdä kalastamassa.

Tiia…

… on nauravainen ja yleensä värikäs, monen mutkan jälkeen Sisustusarkkitehdiksi opiskellut ja ulkomailla vuosia asunut suunnittelija. Toimistossa Tiia on ollut kohta kaksi vuotta Petterin aisaparina suunnittelemassa Schüco elementtejä kaikennäköisiin suuriin ja pieniin kohteisiin.

Vapaa-ajalla Tiia harrastaa vanhoja autoja ja vintagea.

Lasityypit Lasityypit

Marko…

… on talonrakentajan koulutuksen saanut, tarkka ja omistautunut metallirakentaja, joka tekee työnsä joka kerta juuri siten, kuin haluaisi omat ikkunat tehdyn. Marko on ollut talossa jo lähemmäs kymmenen vuotta ja on sinä aikana saanut työnsä jäljestä monia kehuja. Hallista voi lähes päivittäin kuulla naurua, kun Marko ja Aleksi tekevät yhdessä töitä.

Vapaalla Marko lähtee mökille tai veneilemään.

Aleksi…

… on iloinen ja naurava tuotantopuolen toinen puolisko. Hän on yhtä pedantti ja omistautunut kuin Markokin ja yhteistyö Aleksin kanssa on aina helppoa. Aleksi on kuulunut kalustoon kohta kaksi vuotta ja on löytänyt paikkansa muiden joukossa heti alusta asti.

Työn ulkopuolella Aleksi tekee remonttihommia ja pelaa frisbeegolfia.

Kirjoittaja: Tiia
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.