Porvoon Lasi: Schuco julkisivuikkuna

Istutaanpa hetki ja makustellaan sanaa julkisivu, tai vaikka julkisivuikkuna.

Julkisivu on rakennuksen ulkopuoli, joka näkyy ohikulkijoille. Se on rakennuksen identiteetin ulkoinen ilmentymä. Näin ollen julkisivuikkunat ovat niitä ikkunoita, jotka näkyvät ulos… siis kaikki ikkunat. Ikkunat usein rytmittävät rakennuksen ulkoista kuorta ja samalla sisätiloja. Ne ovat tärkeä elementti kokonaisuudessa, jota katsotaan ja käytetään vuosikymmenien ajan. Ikkunoiden valinta vaikuttaa rakennuksen ilmeeseen ja siihen, miltä tuntuu olla sisätilassa, oli se sitten suuri tai pieni.

MITKÄ IHMEEN JULKISIVUIKKUNAT

Paneudutaanpa sitten siihen, mikä on ikkuna, jota kutsumme julkisivuikkunaksi. Meidän tapauksessamme se on alumiinikarmillinen ikkuna, joka lasitetaan ulkoapäin. Julkisivuikkunassa on lasi lähempänä karmin ulkoreunaa ja karmisyvyyksiä 6mm aina 255mm, riippuen kohteesta ja ikkunoiden koosta. Julkisivuikkunoissa on karmin näkyvä leveys suoraan edestä vain 50 tai 60mm, joten ikkunapinta jää suureksi.

Julkisivuikkunoiden karmiprofiileista voidaan rakentaa laajojakin kokonaisuuksia ilman väliin tulevia seinärakenteita. Se voidaan lasittaa lämpölasielementillä tai yksikerroksisella lasilla, tilanteesta mukaan.

Julkisivuikkunan voi myös upottaa sisäpuolelta rakenteeseen, toisin kuin tavallisen ikkunan. Tällöin sisätilassa seinä, katto ja lattia jatkuvat suoraan ikkunalasiin ja ikkunan karmista näkyy vain sisin reuna.

Porvoon Lasi: Schuco julkisivuikkuna   Porvoon Lasi: Schuco julkisivuikkuna

MIHIN JULKISIVUIKKUNA SOPII

Normaalisti julkisivuikkunoita on totuttu näkemään liikehuoneistojen ikkunoina, suurina lasiseininä monikerroksisissa rakennuksissa ja julkisten tilojen suurina lasipintoina. Nykyään yhä useammat arkkitehdit ja talonrakentajat haluavat näitä laajoja kuvakulmia ja täyskorkeita ikkunoita myös koteihin.

Haluttaessa suuria lasipintoja, on julkisivuikkuna ehdottomasti paras vaihtoehto. Sen rakenne mahdollistaa laajat, painavat ikkunapinnat ja monenlaiset ja paksuiset lasivaihtoehdot. Myös pienissä, kiinteissä ikkunoissa julkisivuprofiili on paikkansa arvoinen, pienessä ikkunassa kun pieni karmin leveys luo suuremman lasipinnan.

Julkisivuprofiiliin voidaan asentaa avattavia elementtejä, kuten ovia ja kippi- tai varapoistumistie-ikkunoita. Näin kiinteiden ikkunapintojen rinnalle saadaan käytännöllisiä avautuvia elementtejä, kun samaan aikaan yleisilme julkisivussa ja sisätiloissa pysyy yhtenäisenä.

Porvoon Lasi: Schuco julkisivuikkunaJulkisivuprofiileilla voidaan tehdä myös kiinteitä kattoikkunoita. Kattoikkunat tehdään 60mm leveästä profiilista.

Julkisivuikkunat ovat siis oivallinen valinta, kun halutaan suuria, korkeita lasipintoja ja pientä karmileveyttä. Se kehystää kauniisti maisemaa ja antaa yksinkertaisuudessaan tilaa ympäröiville asioille. Se sopii modernia ilmettä hakeville rakennuksesta riippumatta. Niitä on asennettu niin hirsi-, kivi- kuin puutaloihinkin. Julkisiin rakennuksiin, kauppoihin ja tietenkin koteihin.

Porvoon Lasi: Schuco julkisivuikkuna

Julkisivuikkuna on tätä päivää ja tulevaisuutta. Se toimii 60- ja 70-lukujen suurien lasipintojen uudistajana. Alumiinisena kestävä, kierrätettävä ja lähes huoltovapaa valinta useimpaan kohteeseen.

Kirjoittaja: Tiia
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.